¿Y donde meto el coche?, los eternos problemas de aparcamiento y las reformas urbanas

El barrio del Guinardó está viviendo una de sus transformaciones más profundas de su historia reciente: se derriba el viaducto que rompía el barrio en dos y dejaba la Ronda del Guinardó como una zona intensamente machacada por la movilidad urbana, se está ejecutando la UA2 del Guinardó, que está abriendo la calle Teodor Llorente hacia la altura del mercado, se están avanzando (como se puede) las obras de la UA3 del mercado con su reguero de equipamientos nuevos y reformas de los existentes, se está rehabilitando la parte de la Avinguda Verge de Montserrat que estaba pendiente, etc…

coche-en-arbol
Además el Hospital de Sant Pau está teniendo una transformación radical, ya que la atención hospitalaria se traslada a la parte superior del hospital y se localizan en su interior una serie de institutos, como el de la Mediterrànea, que transforman la parte modernista del Hospital en un foco de conocimiento y actividad importante para la ciudad.

Pérdidas de aparcamiento por las obras del viaducto y la implantación del área verde

Pero todas estas transformaciones tienen su parte de molestias, es imposible no afectar la vialidad o no molestar en algo a los vecinos con las obras.

Además, hay algunas actuaciones que provocan pérdidas de plazas de aparcamiento.

Y este es un tema bastante sensible para el ciudadano y para el trabajador que viene a Barcelona. No por menos, el grupo de Facebook contrario al área verde reúne 36.000 personas con nombres y apellidos apoyándolo.

Un ejemplo de este tema sucede en el Guinardó. El derribo del viaducto provoca la pérdida del aparcamiento irregular pero tolerado que había justo a la salida sur del Túnel de la Rovira: se pierden 200 plazas de aparcamiento libre.

Además, unas cuantas plazas de aparcamiento que antes eran libre en el barrio del Guinardó se han transformado en área verde para residentes.

El residente no sufre estos problemas y ve mejoras

Para el vecino del Guinardó, las plazas de aparcamiento perdidas en la boca sur del túnel no es un grave perjuicio. El área verde le permite aparcar por 1€ a la semana con bastante facilidad en el barrio, hay personas que están abandonando aparcamientos de alquiler porqué están encontrando aparcamiento en la calle (tal vez este no era el objetivo de la medida, pero sí que es un indicador de que en las zonas donde se implanta el área verde los vecinos se ven claramente beneficiados). Además se construirán dos aparcamientos, uno en la zona de Teodor Llorente (algo alejada de la zona, pero también en el Guinardó) con 193 plazas y otro en la calle Thous con unas 200 plazas más. Aparcamientos públicos de concesión para 50 años, bastante más baratos que los del mercado libre y cuya renovación (al pasar 50 años) es sólo una fracción de lo que se pagó en un principio.

Además, y provisionalmente, se cuenta con dos zonas de aparcamiento próxima, una enfrente del hospital de Sant Pau, habilitada y preparada para canalizar la pérdida de aparcamientos provocadas por las obras que está viviendo el Guinardó, y otra última en el campo de la baronense, algo alejada también de la zona, pero disponible para los que tal vez necesiten un aparcamiento en la zona y no puedan saber donde encontrarlo.

Las reuniones con los vecinos residentes dejan poco lugar a dudas de que estas medidas son suficientes para canalizar la pérdida de plazas de aparcamiento y que la implantación del área verde es satisfactoria para los residentes.

A pesar de todo existen perjudicados

Ahora bien no todo es miel sobre hojuelas. La implantación del área verde mejora las posibilidades de aparcamiento para el vecino residente pero lo hace a costa de que el trabajador que va a la zona no pueda trasladar su vehículo privado, y esa persona también puede ser ciudadana de Barcelona, estar pagando sus impuestos de Barcelona. Al igual que afecta al familiar que antes iba a visitar o atender a un familiar con movilidad reducida o que requiere ser visitado por su grado de dependencia, o simplemente porqué las familias hoy en día viven de forma más dispersa y hay jóvenes semiemancipados que aún tienen parte de su vida en la vivienda paterna (van a comer a medio día, duermen algunos días), pero que oficialmente residen en su vivienda.

Este tipo de personas no asisten a las reuniones del distrito, ni hacen sonar su voz en los plenarios ni en las comisiones de participación. Dudo mucho, también, que vayan a asistir a los futuros consells de barri, pero igualmente son ciudadanos (de Barcelona o no) a los que la actividad pública les afecta y a los cuales la administración ha de responder.

Estoy convencido que la oposición al área verde hoy en día se sostiene más por este perfil de personas “poco visibles” a los mecanismos de participación ciudadana, que por vecinos residentes. Lo cuál me demuestra que la administración carece de algunos mecanismos de interlocución para un amplio espectro de la población. Un grupo en Facebook de 36.000 personas no se monta sólo a base de personas de Convergencia y el PP, es un NIMBY disperso, formado por ciudadanos, que también merecen tener su interlocución con la administración que les impone (sean o no ciudadanos de Barcelona, y voten o no en las elecciones municipales en Barcelona, son personas a las cuales también nos debemos) una medida a la cuál son contrarios.

Interlocución sobre el modelo de movilidad, pero no la defensa de privilegios

¿Que filosofía hay detrás de la política del área verde y de la tendencia a construir aparcamientos de concesión y no zonas de libre aparcamiento por todos los barrios?, un modelo de uso del espacio público.

La ley que obliga a construir aparcamientos en los edificios es de los años 80, mientras la filosofía imperante durante casi todo el siglo XX ha sido de que la ciudad cada vez ha de adaptarse más al vehículo privado. Construcción de viaductos, ampliación de carriles, construcción de vías rápidas, y por otro lado, la construcción de un transporte colectivo, a medida que se era consciente de que el incremento de movilidad no podía basarse únicamente en el vehículo privado: las ciudades no pueden absorver un tráfico creciente de forma indefinida.

De la filosofía donde el coche era el rey del espacio público hemos pasado paulatinamente a que el peatón y el ciudadano lo sea. De ahí que el crecimiento más alto de presupuesto invertido en transporte público se de en las dos últimas décadas y que tenga menos peso el puro “asfaltar y ampliar carriles”, aparezcan medidas como las zonas 30, zonas de prioridad invertida, etc.

Esto no deja de suponer para muchos un cambio de pensamiento que no es fácil de asumir y nuestras ciudades aún arrastran situaciones del modelo anterior: ni el transporte público rápido llega a todos lados, y hay más coches que plazas de aparcamiento guardado disponibles.

Parte de las protestas de las personas que antes citaba y que no llegan a los plenos del distrito forman parte de este modelo antiguo, donde el coche es el rey del espacio público. Cuando los trabajadores de una zona donde se ha implantado el área verde con una fuerte presencia de transporte público se quejan de que ahora no pueden ir en coche o han de alquilar una plaza de aparcamiento o aparcar en otro lugar, tienen razón en que la medida les perjudica, pero no en que en un sentido general su reivindicación sea legítima.

Me explico, porqué soy consciente de que lo que afirmo es bastante impopular. El uso del espacio público de forma privativa (por ejemplo, poner una terraza de un bar, ocupar la vía pública para realizar una manifestación, o tener un trozo de vial o de acera ocupado con un vehículo) debe estar regulado, hasta el punto que el perjuicio general pueda estar justificado realmente con el beneficio individual, y el beneficiado a su vez proporcione un retorno a la sociedad de ese beneficio.

Por eso se ponen límites a las manifestaciones y se autoriza un recorrido o se les cobra una tasa (que repercute en beneficio del público al significar unos ingresos adicionales al ayuntamiento que puede invertirlos para todos) a las terrazas de los bares.

Sobre el uso privativo del espacio público por parte de los vehículos se considera que el permiso de circulación ya implica que ese uso de la vía pública (y que conlleva invertir en semáforos, señalización, asfalto, etc.) cubre parte de ese perjuicio colectivo que sufrimos todos por cada conductor que pasa por la ciudad.

Pero el sentido del área verde y de cobrar por su uso (una cantidad de 50€ anuales para los vecinos residentes, que para un mileurista significa un 0,35% de sus ingresos netos anuales) tiene dos implicaciones:

  • Ayudar a discernir entre el uso legítimo del espacio público, por ejemplo, para aparcar el coche en el uso diario, del no legítimo, como dejar “abandonado” el vehículo o utilizarlo como aparcamiento semipermanente (me voy de vacaciones y en lugar de dejar el vehículo en un lugar donde la presión por aparcar sea muy pequeña lo dejo en una zona donde el aparcamiento es muy escaso).
  • Conseguir un retorno a la sociedad del uso privativo de una zona de aparcamiento en un barrio donde este recurso es muy escaso.

En el caso de Barcelona mejoras de movilidad (como la implantación del bicing que ha permitido que miles de viajes que antes se hacían en transporte privado o en transporte público [con lo cuál se descongestiona un poco la saturación de estos]) han ido a cuenta del área verde.

Pero no sólo esto, su implantación ha reducido el uso del coche privado en las zonas donde se ha implantado, cosa que ha mejorado la movilidad de aquellos usos donde el transporte privado es más imprescindible y ha hecho que esa movilidad haya sido canalizada al transporte público.

En definitiva, los beneficios del área verde para el conjunto de la ciudadanía son poco discutibles, aunque poco evidentes, sobretodo para quien sufre en sus carnes no poder aparcar su coche.

Aun así quedan flecos que desde la política se deben atender

A pesar de que algunas demandas de los ciudadanos no residentes que se ven perjudicados por la pérdida de plazas de aparcamiento libres para todos (y no sólo para vecinos) forman parte de un modelo de movilidad que hoy por hoy distinto no deja de haber flecos serios.

El primero de ellos es que el hecho de que residentes y administración apuesten por un modelo y no por otro, no quita que ante personas con otras visiones se haya de interlocutar. Tenemos un problema de comunicación, pero sobretodo de poca calidad en el debate, cuando a una parte importante de los afectados por una medida no les damos interlocución y debatimos con ellos sobre el modelo de movilidad de la ciudad. Actualmente los ciudadanos que sufren en sus carnes medidas como el área verde o la velocidad variable o la reducción a 80km/h de la velocidad en la primera corona de Barcelona no tienen con quien interlocutar, ni nadie que dialogue con ellos.

La legitimidad democrática la tiene la administración, pero eso hoy en día no es suficiente, o no debería serlo. Nadie está haciendo labor de interlocución, diálogo, esfuerzos por convencer y establecer puentes con todo ese colectivo de ciudadanos anónimos que no aceptan estas medidas. Yo no me conformo con hacer política sólo para los ciudadanos organizados, esta ha de ser para todos e intentar interlocutar con todo aquél que quiera decir algo. Suena muy bonito y bucólico, pero no es un “wishiful thinking“, una forma de hacerlo es allí donde ellos se organizan: las redes sociales, si los políticos no saben hacerlo deberán aprender a dialogar con ellos allí donde aparezca la oposición.

Por otro lado hay flecos de las medidas, hay residentes en zonas de área verde que en su microzona podían aparcar sin problemas. Es evidente que si no se les hubiera implantado el área verde en su microzona y sí en el resto donde los vecinos la han pedido, seguramente la presión que tenía el resto del barrio hubiera ido a parar a ellos, toda. Pero también es verdad, que siendo residentes, no tenían ningún problema de aparcamiento y ahora han de pagar por algo que antes era gratuito. Yo no les doy la razón, pero han de ser escuchados, y aunque ellos no vengan a la administración, esta ha de ir a ellos.

Otros son usuarios de hospitales y centros sanitarios, donde el uso del transporte privado es muy intensivo (has de ir a visitar a un familiar, has de llevarle ropa, etc., has de trasladar a un enfermo a un tratamiento, etc.) y donde en muchos casos no hay alternativa más que el zona azul. Algunos de estos usos deben ser suplidos por ambulancias (si alguien ha de venir a recibir un tratamiento, por ejemplo), pero si estas tuvieran que atender a todos los ciudadanos que hoy son trasladados por familiares a los hospitales no podrían dar ese servicio a quien realmente no puede trasladarse de otra manera. Esto es algo que la mayoría de equipamientos sanitarios no tiene resuelto, hay zonas azules, pero esto supone una carga económica seria a una familia que tiene miembros dependientes o enfermos. Igual que varios complejos sanitarios tampoco tienen resuelta la movilidad interior con transporte público, lo cuál fomenta a que los ciudadanos se tengan que desplazar por dentro con vehículo privado.

Esto es algo donde a medio o largo plazo las adminstraciones han de entrar y resolver, hay muchos flecos que se generan con la implantación de un modelo de movilidad más racional, y estos no deben ser obviados porqué quien lo plantee en un principio sea algo parecido a un NIMBY o un conjunto de ciudadanos no organizado que tampoco mantienen una voz muy intensa. Creo que la democracia del siglo XXI exige de los políticos poner oídos precisamente en esos ciudadanos que no nos vienen a contar sus problemas.

13 comentaris a “¿Y donde meto el coche?, los eternos problemas de aparcamiento y las reformas urbanas

  1. hola sr. conseller Jose Rodrigues, sabem que el tema mobilitat es complicat, no ens agrade fer demagojia pero analitzin vostes per que cada vegade perden mes vots y tambe analitzin el ultim barometre municipal on diu en cuart lloc ” circulacio” que el que mes ha empitgorat amb primer lloc a barna es l’aparcament amb un suspens del 3,2 i un 72,3 esta en contra de la enquesta realitzada a 6000 personas, voste creu que els ciutadans per un euro semanal com diuen vostes, som tan desagraits? li agraeixo la seva voluntat de parla, pero com dic al facebook rectifica es de sabis, es com cuan va a cagar te dos opcions o netaxarce el cul o anan acumulan la merda fins que al final fa un tufo que cap campaña de publicitat lo disimula, per cert tinc 50 anys i vinc de una familie de exiliats republicans desde els tretza yo y els meus germans varen lluitar per les esquerras de aquet pais i votant eleccions darerra elecions a les esquerras,pero vostes a aconseguit lo que no va poder franco que els deixi de votar, i torno a repetit gracies per escoltar! ojala alguns del seu partit tambe u fesin

  2. Xavi:

    Els arguments no els hi veig que tinguin més raó perquè tinguin molt suport popular (per exemple, qualsevol retallada d’impostos sempre serà aplaudida), ni les comparacions amb Franco.

    Es tractaria d’anar una mica més enllà del tema de l’àrea verda Sí o No, i veure quins prejudicis són els més evitables, quins no, si compartim o no la filosofia de movilitat i anar un pas més enllà. El fet, és que parlant amb els veins on s’han implantat l’àrea verda al districte d’HG majoritariament (i no en una votació només, sinò un cop implantada al pas d’uns mesos i parlant amb la gent) hi veu millores, només en aquests anys al districte d’HG he trobat de veins residents que la vegin malament un petit grup a Montbau.

    Per tant segurament a d’altres llocs les coses són diferents, però el que em sembla a mí, és que a les zones d’implantació on l’aparcament al carrer és troba presionat per equipaments, centres de treball o d’oci, hi ha un cert suport. De fet l’actual implantació de l’àrea verda a HGha sigut a demanda veinal.

    El que potser no hem parlat dels models de movilitat a la ciutat, i que l’espai públic no és dels cotxes només, i que si algú fa un ús privatiu de l’espai públic en un lloc on aquest és molt escas potser que retorni a la societat quelcom.

  3. Senyor José Rodríguez, regidor de mobilitat de Horta Guinardo. El nostre lema és impostos sí abusos no, com vam recolzar a la manifestació del dia 24 de març a la plaça Sant Jaume, convocada per la CONFAVC i vàries entitats més contra el abus de impostos i tases.

    Vol arguments, aquí els té:
    1er. Cal que l’àrea blava sigui la més cara de tot l’Estat i de la Unió Europea?
    2n. Cal que el preu de l’àrea verda sigui el més car de tot l’Estat i que a Madrid costi 0’90 euros/hora i a Barcelona 2’90 euros/hora?
    3r. La ratio de residents és una plaça per cada 10 vehícles, es a dir, per 240.000 vehícles hi ha menys de 43.000 places. Això implica 2 milions de multes imposades a l’any 2007.
    4rt. Els treballadors autònoms de Barcelona que estem patim una brutal crisi econòmica (agents comercials, pintors, com es el meu cas, etc…) i per si no en teniem prou a més ens fregeixen a pagar per aparcar per poder fer la nostra feina.
    5è. Transport públic. A Barcelona han retirat 48 autobusos diaris i han eliminat una linea. Per no parlar del augment brutal de la T-10, un 7%. Molt per sobre del IPC. En un moment de una gran crisi general. Si a Barcelona el transport públic es patètic, ja no cal que parlem del transport públic a l’area metropolitana, practicament inexistent. Afortunadament no sóc usuari de RENFE.

    6è. Les enquestes diuen que el 85% de Barcelonis es desplacen en transport públic, bicicleta o a peu, així doncs, per qué ens castiguen amb zones (zona 1, zona 6, zona 17, etc…). Jo sóc de Barcelona, i apart de que treballo amb el meu vehiche i a vegades necessito atendre als meus pares, portar els nens a casa dels avis, rebre familiars o amics. Amb aquestes mesures vostes m’estan limitant la meva llibertat.
    7è. Parquímetres. Ens lliguen semanalment a unes màquines per una ordenança municipal que mai s’aplica. Que en molts casos es tragan les monedes o no funcionen correctament. Qué fem en cas d’un ingrès hospitalari? O per motius de feina ens tenim que absentar-nos dies fora de la ciutat? O quan anem de vacances? que no tothom les té el mes d’agost.

    8è. Vostes van dir en un principi que l’àrea verda nomès era pel centre de la ciutat, per descongestionar i descontaminar el centre de la ciutat. Ja veiem cada dia com estan les rondes, la Meridiana, el carrer Aragó i les entrades a la ciutat lo descongestionades que estan!!!!!! I els nivells de contaminació com han baixat. També veiem el que vostes entenen per centre de la ciutat: Vall d’Hebron, Zona universitària, Montbau, etc..
    On estan els aparcaments disuasoris fora de la ciutat? No hi ha ni un. Li recordo.

    Finalment també volem dir que estem totalment en contra de les agressions als treballadors vigilants. Però crec que es motiu d’anàlisi que d’un col.lectiu de treballadors de BSM hi hagi un 23% d’absentisme laboral per agressions, estres, etc. Alguna cosa esta passant amb els ciutadans d’aquesta ciutat. No és normal. El saludo i li torno a agrair la seva bona voluntat de parlar-ne. I com he dit abans, tant de bó els seus jefes de partit escoltessin com a mínim com vosté. També m’agradaria que saludes a la Elsa Blasco de part meva. Jo coneixia també al seu pare, antic company de lluita del PSUC, i molt bona persona.

    I entre altres motius d’aquests punts pot entendre l’últim baròmetre municipal on situa en quarta preocupació dels habitants d’aquesta ciutat circulació. Que el que més ha empitjorat a Barcelona es l’aparcament, amb un suspens de un 3’2. I un 72’3% dels enquestats en contra. Jo desgraciadament, no tinc estudis, però ho entenc perfectament.

    Podeu trobar més informació a: web: denuncia.org Blog:plataformacontraareaverda.blogspot.es
    facebook: denuncia.org Tel: 626.67.31.18

  4. Hola Xavier:

    Primer de tot en pots parlar de tú, si vols, no crec que sigui bó marcar diferències en el tractament, i si no ho vols fer, no em tractis de sr. no cal. No soc regidor, sinò conseller, que és molt més modest.

    1er. No cal, segurament, fins i tot podem debatre quina és la quantatitat més raonable per un àrea blava. El que dubto és que sigui la més cara de tota la UE, però prometo mirar dades.

    2n. a) El concepte d’àrea verda de Madrid i BCN és diferent, la primera és un àrea d’aparcament barat per a veins però àrea blava 2, la nostra el que vol fer és desincentivar lo més possible l’ús d’aquestes zones per la gent no resident. El preu per hora per al no resident cerca que no aparqui si no és especialment imprescindible.

    b) No hi ha manca de places, un cop implantat es veu que l’ús d’un espai que es troba al voltant del 95-98% per tant hi ha espais lliures. Alguns residents han abandonat el pàrking de pagament qeu tenien per passar a utilitzar aquestes places (i aquestes places de pàrking les estan agafant no residents que utilitzen el cotxe en aquesta zona).

    4rt. Podem fer un debat si els treballadors autònoms (o altres col·lectius que han de fer un ús intensiu de la via pública) puguin tenir un abonament especial per zones blaves. També dir-te que han crescut lleugerament les places de càrrega i descàrrega. Però en això el debat va més enllà de si àrea verda sí o no. Hi ha coses, com que un ús exclusiu i privatiu d’un autònom d’un espai d’aparcament que li provoca un benefici econòmic també cal que tingui un retorn a la societat: estem parlant d’un bé escàs com és l’aparcament en una zona molt atapaida d’ús. Crec que en aquest sentit els treballadors autònoms a través de les seves organitzacions sindicals (CTAC, per exemple) amb una alta densitat d’afiliats a les organitzacions d’aquest tipus haurien d’iniciar un treball de negociació amb l’administració per aconseguir certes reduccions i abonaments generalitzats.

    5è. Transport públic. Dir-te que les dades que dones no són correctes. Han retirat 48 autobusos però han augmentat en 100 nous, és a dir, es viu un augment del voltant de 50 autobusos nous nets. I s’ha eliminat una línia però han creat 4 de noves i han perllongat unes quantes. El servei d’autobusos avuí suposa un percentatge més gran del presupost públic que fa 8 anys, per exemple, i la proporció que paguem de l’abonament no compensa el creixement fet (és a dir, s’ha augmentat no a base de recaptació per abonament sinò per inversió pública, en part provinent de l’àrea verda).

    Sobre la pujada de transport, sí, potser podem parlar-ne, tinc la meva opinió personal al respecte.
    http://www.joserodriguez.info/bloc/?p=1111

    6. És precisament aquest ús de mobilitat en transport públic, a bicicleta o a peu qui fa un ús menys privatiu de l’espai d’aparcament o del vial. La ciutat dona pel que dona, i si no es desincentiva l’ús innecessari del transport privat en vehicle, no podríem parlar d’aquest ús intensiu del transport públic i els carrers anirien més saturats. Podem fer un debat sobre els límits de la llibertat, però l’ús del vial esta regulat de partida perquè sense aquests límits i regulacions seria impracticable, el fet qeu es desincentivi l’ús del transport privat et permet circular millor quan necessariament ho has de fer per nassos en transport privat per la ciutat. I permet, sobretot, que peatons i transport públic pugui avançar.

    7è. Si els parquímetres no funcionen bé, denuncieu a l’ajuntament si aquest no us fa cas. En això cal ser taxatius, aquesta eina no pot estafar als ciutadans. Si feu queixes i no es reparen, llavors un contenciòs administratiu.

    Sobre altres qüestions com l’ús de l’àrea verda per residents més enllà d’una setmana. Et soc també clar: l’àrea verda regula un bé escàs (zones d’aparcament) en un lloc on es pateix molta pressió, l’àrea verda regula per prioritzar a qui viu a la zona i utilitza el cotxe a diari, no és per a qeu puguis deixar el cotxe abandonat durant dues o tres setmanes, en aquest cas, l’ús d’un espai públic de forma privada i d’un bé escàs comú, no és el correcte. Hauries de cercar alternatives (aparcar a zones menys pressionades, o cercar un aparcament pagat per aquell mes). Podem debatre-ho… jo crec que cal fer-ho, però només dir-te que el sentit és aquest: no és que et donin un pàrking per a tú a l’espai públic, sinò facilitar l’aparcament temporal als veins que hi resideixen durant el moment que més pressió d’aquest espai hi és.

    Gràcies a tú també pel tó del debat.

    El último post de Jose R.: Polonia encuentra la solución para la ministra de defensa y el conseller Saura

  5. Sobre la 8a), aquesta ampliació s’ha fet a demanda veinal, i sota el concepte que són zones que tenen una pressió semblant al centre degut a grans equipaments.

    Sobre l’agressió als treballadors de BSM aquesta també es donaria si els guardians urbans no fosin agents de la llei i estiguesin armats quan posen multes, i no crec que sigui argument la mala premsa que pugui tenir la policia de trànsit per deixar que la gent incompleixi el codi de circulació.

    El último post de Jose R.: Polonia encuentra la solución para la ministra de defensa y el conseller Saura

  6. de la forma que en contestas els punts dedoexo que ets menbre de ugt y de ptp no u se pero et dire que josemaria alvarez secretari general de ugt es un dels 20000 que varen signa a titol personal contra las areas verdas, quina contradicio no? titol personal amb contra y a titol de secretari general a favor, que extraña que es la politica!! tambe et dire que el teu primer misatge dius que amb part estas de acorc amb nosaltres ya amb diras amb que? nosaltres es posible que no tinguem la rao absoluta tampoc som tecnics amb mobilitat,pero tampoc som idiotas!!i an alguna cosa tindrem rao,bona nit i fins la proxima

  7. No sé quin valor té que jo sigui de la UGT o del club d’escacs de Sant Andreu, estic devatent amb tú, de tú a tú… i no estic cercant cap “clasament” personalitzador ni argument ad-hominem.

    Sobre el que teniu raó, ja te l’he donat en alguns casos, per exemple si els parquímetres timen, llavors heu de denunciar-ho quan us hi trobeu. També t’he dit que caldria que els treballadors autònoms i l’ajuntament arribesin a un acord per a un abonament únic per a aparcar a zones blaves a determinades hores, i en el meu post per exemple, parlo que el transport a dins i cap a equipaments sanitaris de vehicles privats no es troba resolt.

    També crec que teniu raó en que no us han argumentat suficientment ni us han escoltat, per tant, potser no arribem a acords, però com a mínim darrera de la vostra oposició no és només un “NO” i punt, i darrera de la nostra posició no us hem argumentat per a que no ho sentiu com una pura mesura recaptatoria. Potser no arribarem a un acord, però el que intento, és que com a mínim, extreure la part de raó que creieu teniu, batallar-la, matar mites (com lo de la reducció d’autobusos), i quedar-me amb la part de raó que sí teniu i portar-la on pugui, i per altre banda que tú i qui potser ens llegeixi trobi que potser la mesura no hi estigui d’acord però que darrera hi ha quelcom diferent a una pura recaptació.

  8. saps quin es preu que costa la trucade a 901 de bsm? que despres tens que escriure a ajuntament una reclamacio per escrt i entregarla per registre al final entra trucades i el temsps que et fan perda per un euro logicament ningu o fa , tu dius que els veins demanent lareas verdas, nosaltres van recollir mes de 20000 signatures amb contra, les van etrega alajuntament i tambe el sindic de greujas , nomes cal veura la cuantitat de gruops que pots trobar al facebook en contra, el barometre municipal , perque no doneu dades de tans ciutadans que la demanent? perque a tot poplenou nomes la demanent 31 personas la majoria de ellas militans de iniciativa i del psc aixo si son de la associacio de veins , per cert amb una reunio que vaig tindre amb el sr. hereu al 2005 ya li van plantage el tema autonomos encara estic pagant y esperant, tambe et dire que el comisariado europeo del automovil tambe esta en contra de la mesura y pensa com nosaltres, sisplau no gasteo mes diners amb publicitat per convencarnos ya en teniu prou, de fet tampoc te importancia de quin club ets simplement era una reflexio sensa importancia,si realment vols intercanvia opinions et convido a una trobada i parlem mes profundament, tambe alucino amb la teva fe de que el ajuntament te escolta yo porto cuatre anys denunciant el abus municipal y cap partit que goberna ens han comvidat a parlerne, el defensor de les personas rafael ribo ens contesta tard presionat pels matins de tv3 i ens respon que aixo es politica, pues mes demagojia que fa lajuntament amb tota la maquinaria i diners publics te aseguro que no la fem nosaltres

  9. Sobre el tema de parquímetres, no es tracta de l’1€ sinó de que col·lectivament podeu fer una demanda a l’ajuntament per tots els parquímetres que no funcionen. Això és molt més senzill que lluitar contra l’àrea verda en el seu conjunt, podeu anar als plenaris dels districtes i maxacar amb aquest tema. Les AAVV que tant critiques ho fan i són molt menys que 20.000.

    Sobre la demanda veinal, jo conec el cas de Montbau i Guinardó, i o bé els contraris a l’àrea verda no hi van, o majoritariament hi són a favor. També és veritat que les “converses de bar” donen una altre versió, i tothom diu la seva, però a l’hora de la veritat qui es posiciona deixa clar que vol l’àrea verda. I no només 30 o 40 persones, hi han hagut assemblees molt multitudinaries (200, 300 persones, amb l’ajuntament) i surt aquest tema amb la gent a favor.

    Altre cosa, és el que et dono la raó, al moviment contrari a l’àrea verda, no se l’ha escoltat, ni tampoc, el conjunt de treballadors autònoms tenen solucionat la seva problemàtica. Potser es tracta que els treballadors autònoms organitzats fasin les seves demandes.

    No es que tingui fe en que t’escolti l’administració, el que sí que crec és que qualsevol administració no farà moviments si no troba suficient pressió, i el que veig és que heu destinat una pressió en contra de la mesura en el seu conjunt (ei… del tot legítim), i com que en això no ens posem d’acord no entrem a solucionar el qeu sí estem d’acord que cal solucionar.

    El último post de Jose R.: URGENTE – Cibercampaña por una internet social

  10. 1. Vivo en Mare de Deu de Montserrat donde el área Verda está en suspenso: Delante de mi casa hay hasta 3 coches “abandonados” desde hace 4 semanas, ocupando el espacio en el cual no puedo optar a aparcar ni yo ni mi esposa. Estoy deseando que el área verda se implante de verdad para poder aparcar. Por cierto, el estado de los vehículos es lamentable (—> dan asco) y aún faltan días para que la Guardia Urbana los retire.
    2. Buena parte del espacio “cerrado” para las obras de remodelación de Mare de Montserrat al lado de la Biblioteca no es ocupado por la maquinaria ni por los suministros ni por las casetas ni por el WC portatil … es ocupado por los coches de los empleados que allí los aparcan. Es irrelevantes, pero siempres me “joden” los privilegios, los “listillos” y similares.
    3. Los Autónomos padecen el área verda como padecen los peajes de las autopistas, la seguridad social, el iva, los módulos, y un sinfin de costes que padecen los pequeños y grandes empresarios. Obviamente, tal y como hacen con otros costes, lo pueden repercutir en su precio (además es un coste general para cualquier otro autónomo o empresario). A veces el que se queja de esta situación es el pequeño empresario que tiene su negocio en la zona y que estaciona uno o más vehículos en esa zona. En este caso mi pregunta es, ¿por qué tiene más derecho que yo a aparcar gratis?¿Por qué tengo que alquilar dos parkings para los dos coches de mi familia y el tiene que ocupar el espacio de aparcamiento gratis? En la zona de Camelias (cerca de donde vivo) han desaparecido las furgonetas y camiones que tan habitualmente aparcaban por allí. Obviamente, si fueran residentes dispodrian del distintivo (a no ser que paguen el IVTM en otro municipio más barato) y segurían aparcando por 0,20 € diaríos. Sospechoso, ¿no?
    3. Todas las consideraciones democráticas que detallas me parecen de lo más importante y siguen en la línea de tantas otras reflexiones tuyas a propósito de la importancia del debate en internet, reflexiones que en general comparto. Ahora bien, creo necesario que se debata y se participe mediante los nuevos medios de comunicación y de asociación como es la red, e incluso recoger propuestas interesantes (qué hacer con los autónomos, como funciona el transporte público en y hacia las áreas sanitarias, qué hacer cuando uno se ausenta 10 días [no hay parkings de un mes] a parte de llamar a un amigo para que te ponga el tiquet), pero tener 20.000 adheridos en el facebook (fijo que hay más en contra del aborto) no te dan la razón, te la dan los arguementos. Y la mayor parte de los expuestos contra el area verde son “conspiranoicos”.

  11. Bona tarda,

    Sóc veïna del C/ Vinyals tocant a Rda Guinardó, i si li sóc sincera, penso que el que están fent amb la zona verda i les obres a la Rda Guinardó es una vergonya (no per les obres) sino perque fa cosa de 4 mesos, van instaurar la zona verda a la meva zona veïnal i al principi no hi va haver problemes d’aparcament perque era Estiu i no hi havien iniciades les obres de reforma dels vorals del carrer renaixença i el Carrer Gran, pero això ja passa de taca d’oli desde el mes de Setembre.
    En primer lloc, es posen les zones verdes i tothom deixa parking per aparcar al carrer ja que a l’estiu no hi havia gaire problema, al Mes de setembre, començen a retirar plaçes de zona verda i a incorporar “guals” , lineas grogues i cada mati els municipals de la zona verda rondant per la zona puntuals com un rellotge….
    Fins aqui..tot bé, pero ara ja es 1 vergonya que de potser 200 plaçes que en van fer….s’hagi reduit gairebé a la meitat i no és mes…
    els cotxes son els mateixos…i jo només sé que no tinc “Zona verda” per aparcar i que cada dia en quant vinc de treballar passo gairebé 1h i mitja (sense exagerar) sino comprove-ho algun dia passades les 18 h de la tarda….per trobar 1 lloc d’aparcament que inclús algun dia no he pogut ni trobar i en contra de la meva voluntat he tingut que deixar el cotxe “cometent una infracció” en un parking de motos. (cosa que les motos aparquen a l’acera nose perque tenint el parking de motos pintat al terra i buit…)

    Vostes veuen alguna solució aquest problema?? perque els municipals sabent les dificultats d’aparcament cada dia venen mes d’hora de les 8 del matí , per recaudar diners amb multes….i no em sembla del tot correcte veient el greu problema que s’està donant.

    Gracies.

  12. Una qüestió, el problema d’aparcament al Guinardó era anterior a les obres i la implantació de l’àrea verda, el que potser ara tothom es pensava que podia abandonar el vehicle al carrer perquè trobaria sempre aparcament i la realitat no és així. Sense àrea verda el Guinardó encara seria més difícil aparcar, ara bé, el que no podem és condicionar les obres i el desenvolupament de voreres i espais per a tothom (perquè el conductor és també peató) a que hi hagi d’haver un espai d’ús exclusiu per cotxes sense cap limitació. Potser es que no hi ha tan espai al barri per a que la gent pugui gaudir del carrer i per a tots els cotxes, per això abans la gent tenia aparcament i ara s’ha desfet una mica alegrement.

    Ara bé, es troba en meitat d’un procés d’obres per tots costats i això inevitablement li limita el nombre d’aparcaments, quan aquestes finalitzin es recuperaran algunes places.

Deja un comentario