Barcelona ja es troba ben desperta, contracampanya per les propostes de Xavier Trias per Barcelona

El PSC de Barcelona ha creat una web www.bcndesperta.net que vol respondre les 100 propostes que ha fet Xavier Trias com a projecte per a la ciutat de Barcelona.
Recentment el candidat de CiU a l’Ajuntament de Barcelona i líder de l’oposició va presentar un conjunt de 100 propostes generals com a eixos bàsics del seu programa electoral sota el lema de “Desperta Barcelona”. És el primer cop que Xavier Trias fa un plantejament general del que voldria fer com a alcalde ja que fins ara només ha fet plantejaments de NO a tot (no al traçat de l’AVE, no als centres d’atenció a drogodependents, no als plans urbanístics, no a la gossera a Sarrià) i de sumar-se a les plataformes existents.

D’aquestes propostes gairebé un 75% formen part del Pla d’Actuació Municipal, el programa de govern de l’actual equip liderat per Jordi Hereu i format pel PSC i ICV. Una cosa es que el principal partit de l’oposició coincideixi en aspectes bàsics amb l’equip de govern i altra es que gairebé tres quartes parts del seu pla per al següent mandat sigui una còpia del programa d’acció de govern d’aquest mandat de l’actual equip de govern de la ciutat.

xavier-trias2

Hi ha una quarta part que ho conformen propostes que són en gran part brindis al sol, i que conformen aquest perfil de Xavier Trias de voler fer content a tothom i ser l’alcalde dels NIMBY (grups que s’oposen sense plantejar alternatives), o que presuposen un pressupost municipal infinit o és incoherent amb posicionaments anteriors de Xavier Trias (com voler retallar impostos i després fer plantejaments que requereixen una gran despesa).

L’objectiu d’aquest portal és exposar les 100 propostes de govern de Xavier Trias i analitzar-les criticament, indicar quines formen part del Pla d’Actuació Municipal i com han sigut recollides i s’estan executant i quines són clarament objectables en altres aspectes. Barcelona ja es troba ben desperta, és una ciutat dinàmica i que funciona, les coses es poden fer millor en molts sentits i és lloable que l’oposició tingui propostes i vulgui millorar el que es fa, el que no és molt aceptable és dir que la ciutat i el govern es troben adormits quan el que es porten són propostes que la majoria són copiades de l’acció de govern i la resta són bastant discutibles.

Les propostes de Trias queden analitzades en dos blocs:

Aquelles que ja formen part del programa electoral dels partits del govern i del Pla d’Actuació Municipal.

Aquelles que són populistes.

Deja un comentario