Deconstruint el programa electoral de Xavier Trias

Disclaimer: Aquesta web no té res a veure amb l’equip de CiU ni de Xavier Trias, és un blog d’anàlisis crític de les propostes electorals del partit conservador de Barcelona

No tenen ni ganes de fer propostes noves! normal que vulguin copiar
No tenen ni ganes de fer propostes noves! normal que vulguin copiar

En octubre del 2009 el candidat de CiU a l’Ajuntament de Barcelona i líder de l’oposició va presentar un conjunt de 100 propostes generals com a eixos bàsics del seu programa electoral sota el lema de “Desperta Barcelona”. Era el primer cop que Xavier Trias fa un plantejament general del que voldria fer com a alcalde ja que fins ara només ha fet plantejaments de NO a tot (no al traçat de l’AVE, no als centres d’atenció a drogodependents, no als plans urbanístics, no a la gossera a Sarrià) i de sumar-se a les plataformes existents.

D’aquestes propostes gairebé un 75% formaven part del Pla d’Actuació Municipal, el programa de govern de l’actual equip liderat per Jordi Hereu i format pel PSC i ICV. Una cosa es que el principal partit de l’oposició coincideixi en aspectes bàsics amb l’equip de govern i altra es que gairebé tres quartes parts del seu pla per al següent mandat sigui una còpia del programa d’acció de govern d’aquest mandat de l’actual equip de govern de la ciutat.

Hi ha una quarta part que ho conformaven propostes que són en gran part brindis al sol, i que conformen aquest perfil de Xavier Trias de voler fer content a tothom i ser l’alcalde dels NIMBY (grups que s’oposen sense plantejar alternatives), o que presuposen un pressupost municipal infinit o és incoherent amb posicionaments anteriors de Xavier Trias (com voler retallar impostos i després fer plantejaments que requereixen una gran despesa).

Més enllà d’aquesta acció ara a les portes de les eleccions, en Xavier Trias presenta novament 100 propostes programàtiques. Un esperaria que en dos anys afinés, considerant a més que moltes de les que havia fet ja estaven executades. Doncs no.. en la nova proposta només canvia l’ordre de numeració i modifica el 1% de forma significativa i el 6% fa modificacions menors. És a dir el 93% segueix al peu de la lletra IGUAL. Araganeria? manca de projecte i imaginació? No ho sabem, però aqui tornem a analitzar el contingut de les propostes. Indiferent que el 70% de les seves propostes JA s’hagin executat aquest mandat.

L’objectiu d’aquest portal és exposar les 100 propostes de programàtiques de Xavier Trias i analitzar-les criticament, indicar quines formen part del que JA ha fet l’Ajuntament i com han sigut recollides i s’estan executant i quines són clarament objectables en altres aspectes. Barcelona ja es troba ben desperta, és una ciutat dinàmica i que funciona, les coses es poden fer millor en molts sentits i és lloable que l’oposició tingui propostes i vulgui millorar el que es fa, el que no és molt aceptable és dir que la ciutat i el govern es troben adormits quan el que es porten són propostes que la majoria són copiades de l’acció de govern i la resta són bastant discutibles.

Escrito por admin el 15 October, 2009

Archivado en No ens cal despertador | Sin comentarios »