Invitació per a fer una esmena sobre web 2.0 al Congrés del PSC

Fa un parell de dies parlava de l’esmena “Facebook” que s’ha creat per al Congrés del PSOE. El PSC també esta en període congresual i també hi ha un document a esmenar. Juntament amb en Carlos Guadian llencem la proposta de fer una esmena que amplii el que hi surt sobre web 2.0 al document congressual. Volem que els nostres lectors del blog ens deixin idees per afegir a l’esmena (amb el compromís que tant el Carlos com jo, la presentarem amb les esmenes que li feu, a les nostres agrupacions com esmena per al Congrés) i que altres blocaires del PSC que vulguin tractar aquest tema ho facin al seu blog i també hi puguin afegir matitzacions i modificacions a l’esmena… i si pot ser aconseguir el compromís de més blocaires del PSC per a que sigui presentada també a les seves agrupacions.

Tenim una setmaneta per tractar aquesta esmena, així que si us animeu… endevant.

Criteris de l’esmena:

 • Ha de ser lo suficientment sincrètica com per a no ser massa extessa, cal pensar que el document congressual contempla molts aspectes i que la “web 2.0” encara que important per molts militants no ho és encara per la majoria de gent del partit. És preferible una esmena resumida i que faci les idees clau que tot un dossier que només ens interesa a uns poquets.

 • Ha de centrar-se en l’internet 2.0, hi ha molts aspectes de la societat de la informació i d’organització del partit (com la agrupació virtual) que no han de ser monopolitzats o tapats per tot el 2.0…. Millor que fem una bona esmena concreta que una genèrica que ho intenti englovar tot.

 • Ha de ser propositiva a més de descriptiva, dins de la descripció del que creiem que el 2.0 pot ser aprofitat pel partit i la seva influència hem de deixar espai a la creació d’una proposta que pugui impulsar el partit.

Web 2.0 (substituir per “Web social”)

(addició posterior al 608)

La web social també suposa un nou espai de combat ideològic i de construcció de l’hegemonia cultural. No es tracta només que és un espai on aconseguir influir socialment com si fos un mitjà de comunicació més, sinò que els interlocutors generen discurs, es fan seus o desestimen les idees i propostes, creen de noves i construeixien nous criteris de preferències polítiques. Si volem fer difussió i construcció del relat polític del PSC, la bloquesfera i les xarxes socials seran un dels principals “tests” de validació d’aquest relat, on a més podem trobar complicitats a l’hora de construir-lo i fer-lo extensiu.

(adcció posterior al 612)

El partit ha d’identificar les xarxes socials que tenen el lideratge a internet en la construcció de discurs.. ha de participar en elles a través dels seus activistes, ha de poder fer que la bloguesfera del PSC es vertebri tant a dins de la catosfera com de les xarxes socials existents.

El PSC ha de potenciar que els seus dirigents participin en la internet social, hauria de ser un repte que tot dirigent integri en la seva activitat política i comunicativa el ser-hi a la blogosfera, també ha d’identificar els activistes del PSC que hi tenen aquest lideratge a la internet social i aprofitar-los per al combat ideològic, mantenir-los informats dels posicionaments del partit i comptar amb ells en l’estrategia comunicativa del PSC.

Pel PSC també ha de ser clau el combat contra la fractura digital que pot portar que els militants i simpatitzants hiperactivistes a la web social, degut a la naturalessa d’aquest entorn, gaudeixin d’un espai de debat i combat ideològic, mentre el conjunt de la militancia i simpatitzants queden exclosos d’aquest entorn. El PSC ha d’impulsar campanyes per a fer difusió de les eines de la web social, jornades per expossar i explicar que és la web social i que poden fer els militants i simpatitzants. Ha de coordinar esforços no només per una alfabetització digital bàsica, sinò per a que al partit tothom tingui coneixements bàsics de com funciona i per a que serveix la internet social, independentment de que participin activament a la blogosfera o no.

3 comentaris a “Invitació per a fer una esmena sobre web 2.0 al Congrés del PSC

 1. Hola Jose! Ens vam conéixer el passat dissabte al Citilab. Em sembla molt interessant la teva proposta i vull fer la meva aportació:

  “Hem d’aconseguir dues vies d’activisme a la xarxa: per una banda l’activisme militant – persones militants i compromeses que generin continguts i també participin en altres espais de la xarxa (diferents bloquesferes i altres xarxes socials); i per una altra banda accions concretes però de més ampli abast per tal que persones properes se sumin a projectes liderats per persones clau i amb afinitats determinades.

  A més, cal incentivar que les persones amb responsabilitats polítiques participin a la web 2.0 donant a conèixer la seva tasca i compartint reflexions, processos i decisions amb la ciutadania.”

  La segona idea ja l’has plasmat tu, però la primera crec que hauria de quedar recollida de manera més explícita.

  Una salutació,

  Carme

 2. Carme:

  La làstima és que les esmenes, per calendari de partit, fa una setmana que tenien el límit per ser presentades… :-( I a la meva agrupació ja la vam fer arribar.

 3. Jose en la parte de estilo tendría alguna diferencia – por ejemplo lo de hegemonia cultural – , etc… POR CIERTO ENHORABUENA POR EL DESARROLLO DE LA GENTE DE HORTA GUINARDO por los blogs.

Deja un comentario