Primera jornada de la Catosfera

Ja ha començat la Catosfera, la primera Jornada de bloguers catalans… o la primera jornada de bloguers en català?. Aquesta va ser la primera de les polèmiques, i sempre he cregut que això és un debat mort. Primer de tot… un bloguer que faci com jo (que majoritariament escriu en castellà però hi té el blog configurat en català i de tant en tant hi escriu en aquest idioma) no és catosfèric?. Sembla una mica el debat de si els escriptors catalans en llengua castellana són literatura catalana o no. Tot es tracta de definició. Si la catosfera és l’espai dels blogs que parlen des de la realitat catalana això inclou els bloguers que ho fem majoritariament en castellà, però no els valencians que ho facin en català. Si la catosfera és un espai lingüístic a la blogosfera llavors jo només hi soc temporalment.

playmobil.jpgRealment per a mí hi és un debat una mica fictici. Un blog que parli de política catalana a fons, o que parli de la viabilitat de la independència de Catalunya dins del marc de l’actual constitució, o que fomenta una xarxa territorial a Catalunya (com hortaguinardo.org) és tot ell catosfèric en el sentit de “país”. L’idioma és lo de menys… Perquè és absurd que el meu blog se’l clasifiqui a dins de la catosfera un 20% del temps i a dins de la hispanosfera el 80%. Si no sabem conviure amb el bilingüisme individual ni als blogs llavors es que estem donant peu als arguments demagògics de “Ciudadanos”. Seria com clasificar els ciutadans de Catalunya per la seva llengua vehicular… i voler deixar fora d’un “espai comunicatiu” a un conjunt de persones perquè ho fan en una altre llengua.

El meu espai comunicatiu en una part important és Catalunya i la catosfera, en una altre Espanya i la hispanosfera. Alguns cops, la catosfera política coincideix amb la catosfera lingüística, però en molts cops no… Parlaré de política catalana en castellà… o parlaré de la realitat catalana en castellà.

Bé, aquest és un debat que no s’ha iniciat molt a la CATOSFERA encara que un bloguer ho ha comentat a la taula de presentació on Marc Vidal i César Calderón hi eren. El César, com sempre genial… la imatge del post se la dedico a ell, li ha faltat dibuixar el nou bloguer “francotirador de base”. El Marc, un bon anfintrió.

Entre els molts amics que he vist a la catosfera hi eren el Donaire, Carlos Guadian, Xavier Peytibi, l’Ariadna, Joan Ramón i molts altres… I alguns que encara no havia conegut personalment, però que hi havia llegit més d’un cop i coneixia de les seves activitats: en Rubén Novoa, en Eduard Díaz i molts d’altres.

Demà em toca parlar… i el Canal UGT intentarà emetre la catosfera en directe… a veure si ens sortim.

6 comentaris a “Primera jornada de la Catosfera

  1. Pingback: Derribando barreras: Los derechos en salud y discapacidad

  2. Pingback: Derribando barreras: Los derechos en salud y discapacidad

  3. Hola José.

    Finalment després dels tres dies de Catosfera, la valoració és excel·lent, crec sincerament que el Marc i l’equip que ha col·laborat amb ell juntament amb la qualitat de tots el ponents que vareu participar en les taules, li heu donat un nivell molt alt. T’he inclós en el meu blogroll (blocs que legeixo).

    Salut i €

Deja un comentario