La meva primera entrevista “chispas”. Al portal sms25.cat

L’amic Lluís Pérez que col·labora amb www.sms25.cat un portal d’informació juvenil (ains… moooolt juvenil), em va fer una entrevista com “ciberactivista” i la vaig respondre gustosament. No m’han fet massa entrevistes a la meva vida i m’he adonat que no dic moltes coses interessants, parlo de ciberactivisme, de blogs i coses d’aquestes. Lo més remarcable segons l’editor és que és un “totxoentrevista” o sigui la més llarga que han rebut mai els editors de sms25.cat. Vale.. els fans dels totxopost també som fans dels totxoentrevistes.

Us deixo algunes frases una mica divertides fora de context:

“S’ha passat del lector de continguts web al lector-creador de continguts i serveis” (lo típic i tòpic d’això del paradigma del 2.0)

“al principi vaig ser molt escèptic respecte del tema dels blogs” (com tothom?)

“Els blogs si es fan amb honestedat intel·lectual fan que el teu pensament evolucioni, interaccioni, t’obren la ment i et fan sortir de cert sectarisme que la política de partits imprimeix en els seus militants” (queda maco.. oi?)

“El terme 2.0 ajuda a descriure un tipus d’ús de la xarxa que potser sigui molt més complexe de manejar que realment efectiu, però que és real i que reclama un tipus de política diferent”

“Intenta mantenir una línia d’honestedat política. No cal que escriguis tot el que penses, pots guardar-te coses al calaix, però el que escriguis que s’assembli tot el que puguis al que penses.”

Ala… i amb aquesta demo us deixo que si voleu llegiu la totxoentrevista.

3 comentaris a “La meva primera entrevista “chispas”. Al portal sms25.cat

 1. Hola Jose

  Me he leído toda la entrevista y me parece francamente interesante.
  Solo tres apuntes:

  1) Le dices a la persona que te hizo la entrevista que no hay que ser tan sectario, no hay nada de malo en que las iaias también sean 2.0

  2) Muy agradecida por tu honestidad al diferenciar entre un trabajador de un sindicato y un sindicalista, aunque te puedo asegurar que, reconociendo por supuesto que es cierto lo que dices, hay casos en los que el sindicalista no es ni por asomo tan activo como tú en la defensa del sindicalismo.

  3) Gracias por nombrar a Galbraith. Reconozco mi ignorancia por no haber leído nada de él hasta ahora, pero como confio en tu honestidad e inteligencia (perdón por el enjabonado pero ya sabes que todo lo que digo lo siento y todo lo que siento lo digo), esta misma tarde voy a comprar algún libro suyo.

 2. Hola Júlia:

  1) Lo de ser iaia no debería ser linealmente equivalente a ser sectario..
  2) Grácias!!!
  3) Galbraith no es político, es un economista, pero su pensamiento político es el que más me interesa. Aunque es un malvado revisionista socialdemócrata.

 3. Por supuesto que lo de ser iaia no es linealmente ni oblicuamente equivalente a ser sectario, lo que es ser sectario es decir que “sembla que fins i tot la iaia hagi de ser 2.0”, como si las iaias no nos pudiéramos dedicar más que a hacer tortitas:

  A poc a poc, la política va absorbint el terme “2.0”: que si política 2.0, que sí sobiranisme 2.0, que si el partit 2.0… sembla que fins i tot la iaia hagi de ser 2.0. No trobes que a l’entorn del web 2.0 s’ha generat molta xerrameca?

  Respecto a Galbraith, ya sé que es economista pero nunca había leído nada de él. No obstante he encontrado algunas referencias a su pensamiento en internet que me hacen sospechar que yo también debo ser algo revisionista socialdemócrata y malvada, por supuesto, jajaja…

Deja un comentario