Segona i tercera jornades a la Catosfera

Aquest dissabte els polítics han marcat la seva línia. El debat sobre política i blogs ha sigut un dels que més gent ha arribat (suposo perquè els partits han portat tropa per a que els seus popes no hi siguin sols), després hi ha hagut una petita polèmica de la que el Saúl hi parla (coses dels de Convergència).

 

canalugt.jpg

Però lo veritable important ha sigut la taula de xarxes i blogs, on hi erem en Joan Ramon Bernabé (Vallesfera), la Núria Masdeu (Blocs Terrassencs), en Daniel Gil (Blocs ebrencs), l’Ismael Miñano (xarxabloc), en Josep Ma Comas (Xarxa Santboiana) i com no jo mateix per Xarxa de blogs sindicals, Moderat per Carles Guadian (Las Ideas Catalunya). Bé, ja hi penjarem el vídeo d’aquesta taula per fer-se una idea del que va succeir. El fet es que he descobert molta gent que té idees de fer xarxes territorials i ens pot servir per una segona fase de l’agregador d’Horta-Guinardó, i a més ha servit per fer que el sindicalisme 2.0 comencés a tenir visualització.

 

 

De tot i una mica..

  • He conegut alguns dels netosecuaces del Netoratón. Aquest home fitxa fins al diable si aquest té una habilitat especial a la blogocosa. Per la feina que fa a internet aquest home mereix que els ciberactivistes es diguin netoactivistes.
  • M’ha servit per desvirtualitzar uns quants (Eduard Díaz o els citats en el primer article)
  • Alguns bloguers de la UGT han sigut allà… no només per fer l’streaming pel Canal UGT amb l’ajut de la gent de Jolines, sinò presents com a bloguers (Oscar Riu o Camil Ros). Si hi ha hagut una organització analògica que pot fer feina a internet en molts fronts (blocs, webs 1.0 i 1.5, i canals audiovisuals) aquesta és la UGT de Catalunya.
  • Hi ha molts gurús en això d’internet, però en Marc Vidal ha sigut el primer en fer una jornada a tot Catalunya.
  • El sobiranisme a la catosfera són una part, però ni de lluny la única ni la majoritaria, per molt que ho diguin. Fan una feina important, però la “catosfera sociològica” es molt més gran que això.
  • La catosfera són moltes realitats i molta gent diferent. Els 600 inscrits segurament han voltat tots, però no tots al mateix temps. Hi ha hagut perfils molt diferents, gent molt diferent a cada taula. La catosfera no només són els blocs polítics i les xarxes socials.
  • He descobert dos blogs megafrikies: el del temps de TV3 i el del Ganxito, l’estrella de la tercera jornada.
  • També aquest cap de setmana he descobert que el blog que estava fent la meva companya ha sortit a la llum.

Deja un comentario