Congrés del PSC en directe I: la tarda de l’informe de gestió

Arribo al Congrés i després d’esperar una mica a la meva delgació per fi puc entrar-hi amb la meva credencial. Trobo gent coneguda, amics blocaires com en Xavier Peytibi, la Raquel, Rubén, Aintzane, Carlos, Guillem, Joan i molts d’altres companys del partit que encara no hi són ciberactivistes (a més dels companys de la hortaguinardosfera que si els citès esgotaria la bateria posant enllaços). També el company de Moratalaz, en Luís, hi va estar-hi amb els companys d’Horta.

Foto de Marc Teixidor

Al plenari gairebé ningú porta portàtil, es veu alguna Blackberry i hi ha alguns twitejant el Congrés. Els ciberactivistes només pel fet de ser cansinament activistes al final canviem el que surt fora del Congrés. També he pogut tenir una conversa amb Antoni Gutiérrez, demanant com ens anirà als ciberactivistes. Li he dit que el ponent és en Jaume Collboni, amic, company d’Horta-Guinardó i a més una persona amb la que tinc molt bona relació… té sensibilitat, les esmenes sobre 2.0 van molt al mateix sentit, evitem el “guetto” del cibermilitant i anem a fer del partit quelcom més ciber i més activista.

Del debat de José Montilla a destacar el reconeixement a Pasqual Maragall, un gest molt important, tortes a CiU i PP (com no…), el reconeixement del desgast electoral del 2006, la força del PSC al municipalisme o el bon resultat de les generals. També va reivindicar el catalanisme polític del PSC, va reivindicar el lideratge, la centralitat i ser el partit que lideri el catalanisme polític, va reivindicar el projecte català per a Espanya. En la intervenció de Jordi Hereu es reivindica la regió metropolitana i treballar en xarxa i vertebrar un país. Els discursos valorant l’informe de gestió tenen poc de sorpresa, és molt difícil sortir del guió i del rol que hi té cadascú, encara que hi destaco el discuros del cap de delegació de Terres de l’Ebre demostrant valentia al no haver-se sumat a lo fàcil (a la cultura del NO).

L’escenografia molt elaborada, es nota que en això portem una mica de ventatge als de CiU que també tenien un plenari molt currat però no un hall tan espectacular. Encara no ha terminat el debat de l’informe de gestió però sembla clar que sortirà aprovat vist els posicionaments que estan fent els caps de delegació, en això no pot haver-hi sorpreses, s’ha aprovat fins i tot abans que s’hagi votat… tots els caps de delgació i donen suport, l’ànim del Congrés es de ratificació de la feina feta. I no pot ser d’altra manera, els congressos de confrontació poden semblar molt productius però no ho són.

Deja un comentario